Doina van Ettikhoven


PRAKTIJK VOOR ACUPUNCTUUR EN CHINESE KRUIDENTHERAPIE 


Doina van Ettikhoven-Anca acupuncturiste 

Hoofdweg 19
3646 AX Waverveen
0297-582629
doina-anca@live.nl 


DE PRAKTIJK 

De praktijk is door mij in 1994 gestart na afronding van mijn opleiding Reguliere Geneeskunde, Traditionele Chinese Geneeskunde aan de Europese Universiteit voor Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) te Utrecht. De Chinese filosofie met betrekking tot de gezondheidszorg en het vertalen, toepassen van Chinese Geneeskunde naar de Westerse Geneeskunde vormen de basis waaruit ik werk. Verder heb ik mij verdiept in Auriculo Medicine (ooracupunctuur), Chinese Tuina Therapy (chinese massage en technieken), pijnbestrijding, Chinese Gynecology en Premenstrueel Syndroom (PMS), Psycho- therapy (genezing via de geest). 


DE BEHANDELING 

Uw behandeling start met een intakegesprek en een kort onderzoek, op basis daarvan maak ik een behandelplan. In mijn praktijk behandel ik mensen met een breed scala aan klachten, zowel lichamelijk als emotioneel. Mijn behandelingen zijn gericht op het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van de mens. Ik hanteer een holistische werkwijze vanuit de Traditionele Oosterse Geneeskunde waaronder: Chinese acupunctuur, acupresuur, ooracupunctuur, Chinese Massage t.h.v. de meridianen, moxa- therapy, tong en pols diagnose. Veel klachten waarmee de westerse geneeskunde geen raad weet, kunnen met acupunctuur verholpen worden. Met acupunctuur kun je de weerstand verhogen, dus klachten voorkomen. Bij de Chinese kruidentherapie wordt in eerste instantie op de organen gewerkt en daarna op de meridianen. Bij acupunctuur is dat net andersom. Met naalden wordt de Qi (energie), van de meridianen beïnvloed. Bij lokale klachten is dat voldoende. Bij meer ingewikkelde klachten kun je via de meridianen ook de organen beïnvloeden. Zo kun je pijnstillen of juist activeren, zonder inmenging van medicijnen of kruiden door het zetten van naalden. 

Om mijn patiënten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, blijf ik jaarlijks bijscholen. Ik ben aangesloten als beroepslid bij de beroepsvereniging: NVA, Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur. Erkenning door de beroepsvereniging is een belangrijke voorwaarde voor veel verzekeraars om de behandelingen te vergoeden. 


EEN AFSPRAAK MAKEN 

Wilt u meer informatie of een afspraak voor een consult neemt u dan telefonisch contact op met 0297-582629
of stuur een e-mail: doina-anca@live.nl 

Consult op afspraak