Petra Roelofsen


Praktijk De Rots …

voor psychodynamische therapie en coaching

Petra Roelofsen/ Mijdrecht
06-17 41 88 56 of 0297-28 36 16
www.praktijkderots.nl

Psychodynamische therapie wordt gedoceerd in een 4 jarige HBO opleiding aan de Academie voor Psychodynamica te Scherpenzeel. Het certificaat Medische Basiskennis maakt deel uit van het diploma.

Petra Roelofsen (1961): “Het enorme pluspunt van Psychodynamica is dat de cliënt zelf niet voor een bepaalde therapie of methode hoeft te kiezen. Het is nu echt verleden tijd dat de cliënt worstelt met vragen als: “Ga ik naar een hypnotherapeut, een psycholoog of naar een EMDR- of RET therapeut? Doe ik een familieopstelling of kies ik voor bio-energetisch lichaamswerk?”

Als een cliënt eenmaal heeft besloten om een probleem aan te pakken, is zij of hij bij de PD therapeut in goede handen. Deze bepaalt welke therapie de beste is a.h.v. de problematiek, het karakter en de wensen van de cliënt. Psychodynamica is best hard werken en kan soms confronterend zijn, maar geeft ook snel inzichten. Gemiddeld heeft een cliënt 1 tot 3 sessies van 2 uur nodig.

Psychodynamische therapie is inzetbaar voor problemen in de relationele sfeer, de werk-, en de persoonlijke sfeer en bij psychosomatische klachten zoals hoofd-, of buikpijn, migraine, spanning in schouders, onderrug, benen en nek.

Narcisme: In mijn boekje over “De invloed van de Narcistische ouder op het scheidingskind” staan veel tips en herkenningslijsten vermeld van (ervarings) deskundigen. In mijn Praktijk begeleid ik dan ook ex-partners en kinderen van Narcisten.

Waarom zou je kiezen voor Praktijk De Rots?

  • Individuele therapie en coaching, relatie-, gezins- en kindertherapie en familieopstellingen
  • De persoonlijke aanpak en effectieve technieken geven snel nieuwe inzichten
  • Coaching bij het vinden van jouw eigen krachten en vaardigheden die je direct kan toepassen
  • Sessies zijn ook ’s avonds mogelijk en er is geen wachtlijst
  • De reacties van cliënten in het gastenboek op www.praktijkderots.nl
  • Een doorverwijzing van de huisarts is niet nodig en de tarieven zijn vergelijkbaar met de eigen bijdrage bij de zorgverzekeraars; een coaching traject is aftrekbaar bij de belastingaangifte