Sabine Koopman


BUREAU PEP 

Praktijk voor Eclectische Psychotherapie in Mijdrecht  


Elk groot probleem is eerst kleiner geweest.
Laat het niet nog groter worden. 


Allemaal hebben wij wel eens het gevoel ‘niet lekker in ons vel te zitten’. Dat geldt voor iedereen en toch zijn we allemaal verschillend, zijn we allemaal uniek. Ook in onze problemen en in onze oplossingen. Daarom is mijn behandelwijze eclectisch. D.w.z.: 

Ik gebruik die therapie of techniek,
die op dat moment
voor die persoon
en voor dat probleem,
volgens mij het beste is. 

De visie waar ik vanuit ga is dat alle antwoorden en oplossingen in uzelf te vinden zijn. Maar zodra uw probleem uw leven te veel gaat beïnvloeden en u dat eigenlijk niet wilt, is het tijd daar iets aan te gaan doen. Vaak kunt u dat zelf, alleen, of met hulp van uw omgeving. Soms lukt dat echter niet en wordt het probleem complexer en hardnekkiger. Dan is het verstandig hulp van een deskundige in te roepen omdat u verstrikt bent geraakt in uw problemen en de juiste antwoorden niet gemakkelijk meer kunt vinden. Met tijdige begeleiding komt u meestal weer snel op de goede weg. 

Ik kan u goed begeleiden bij uw: 
 • Zelfontwikkeling.
 • Traumaverwerking.
 • Rouwverwerking en vele andere problemen.
Ik ben gespecialiseerd in: 
 • Relatie Coaching. Deze Relatie Coaching is een geheel andere, nieuwe methode. Deze is o.a. gebaseerd op de methode van Harville Hendrix en Joël Noël Vanhoorne. Bij deze methode werkt u aan een Bewuste en Volwassen relatie en aan uzelf.
 • Angst- en Paniekstoornissen.
 • Dwangneurose.
 • Eetstoornissen in al haar varianten, die behandel ik volgens de IMET Methode (zie www.imet.nl).
Mijn begeleiding bestaat uit o.a. de volgende psychotherapieën en technieken: 
 • Neurofeedback geeft verbetering bij vele klachten. NFB is een training van de hersengolven, die ervoor zorgt dat de hersenen optimaal en efficiënter gaan werken. O.a. geschikt bij ADHD en ADD, Dyslexie, PDD-Nos, Asperger, Angst- en dwangstoornissen, Post Traumatisch Stress Disorder, Burn-out, Depressie, CVA/Herseninfarct, Tinnitus (oorsuizen) en andere hersengerelateerde aandoeningen.
 • EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) kan traumatische gebeurtenissen juister opslaan in de hersenen zodat geen onverwachte triggers meer u van slag of in paniek kunnen brengen.
 • Door middel van Hypnotherapie kunt u veel te weten komen over uw onbewuste mogelijkheden en zo uw eigen rijkdom bewust gebruiken.
 • De wereld is zoals iemand denkt dat hij is met al zijn bewuste en onbewuste kennis. NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) is een bewezen techniek om b.v. een wereldbeeld te veranderen en zo de persoon te veranderen als daar behoefte aan is.
 • Als angst uw leven overheerst, is RET (Rationele Emotieve Therapie) een goede gesprekstherapie om deze niet meer te laten overheersen of zelfs helemaal niet meer mee te laten spelen.
 • Sociaal Panorama maakt bijvoorbeeld veel duidelijk over waarom u doet zoals u doet. Met deze kennis kunt u door middel van gesprekken en diverse andere technieken, de scheef gegroeide situatie weer rechtzetten.
 • Op de tijdlijn, Timeline methode, is vaak snel de oorzaak van uw lijden terug te vinden.
 • Als oud zeer niet verwerkt maar verdrongen is en zo een belemmering vormt voor de oplossing van uw probleem kan bv. Regressie- en Reïncarnatietherapie een goede therapie zijn voor de verwerking. Zodat de belemmering niet meer nodig is en uw probleem zich op kan lossen.
 • Imaginatietherapie heeft zijn heilzame werking ruimschoots bewezen bij het begeleiden van kankerpatiënten.
 • Op z’n tijd kan Cognitieve Therapie, w.o. een goed gesprek, je bv. helpen weer alles een bewuste plek te geven.
 • Soms zijn Ontspanningstechnieken nodig om weer meer open te staan, om uw bewustzijn en uw onbewuste weer onbelemmerd te laten zoeken naar uw oplossing.
 • Zo gebruik ik nog vele andere therapieën en technieken die volgens mij voor u, voor dat moment, voor uw probleem het meest effectief zal zijn.
Mijn opleiding en ervaring: 

Een gezinsleven van meer dan 50 jaar met al zijn ups en downs.
Een driejarige opleiding tot Oosterse en Westerse Massagetherapeut.
Een vierjarige Beroepsopleiding tot Hypnotherapeut.
Specialisatie tot Relatiecoach en Begeleidster van Eet–, Angst–, Dwang– en Paniekstoornissen.
En vele andere cursussen en workshops die een aanvulling op mijn behandelmethode kunnen zijn. 

Bel of e-mail me gerust voor nog meer informatie:

Tel: 0297 – 568162.
Maandag t/m donderdag van 17.00-18.00uur ben ik telefonisch zelf bereikbaar.
Op andere tijden kunt u mijn antwoordapparaat inspreken. Ik bel u dan zo spoedig mogelijk terug.
E-mail: bureaupep@xs4all.nl

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging Van Hypnotherapeuten registratienummer: 99121. 
Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Utrecht registratienummer 30175994.
Zorgverlenersnummer 025869 en praktijkcode 004711.
SRBAG registratienummer: 112997.